close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bilde til norsktradisjonsmat.no

Tradisjonsmat med smak av sommer

Sett norske råvarer på menyen med våre sommerlige tradisjonsmatfavoritter!

today Publisert: 15.07.2017
create Forfatter: Gunn Sørum

Trykk på lenkene i teksten for å komme til de ulike oppskriftene. God sommer!

Sommerlige middager

Historisk har sommeren vært ei tid hvor gårdsarbeidet og seterlivet sto i sentrum mange steder i landet. I forbindelse med onnene på gården, jonsok og buføring (flyttinga til setra), finner vi mange mattradisjoner som fortsatt er med oss i dag. Rømmegrøt er det kanskje fremste eksempelet på det, og i vårt oppskriftsarkiv finner du flere ulike varianter fra forskjellige steder i landet.

Les mer om norske grøttradisjoner her

Et annet eksempel på tradisjonsrik seterkost er skjørost med rømme. Dette er ost som er lett og lage, og den smaker nydelig til spekemat! Til spekematen er også eggerøre og potetsalat klassisk tilbehør, men om du ønsker variasjon er potetstuing verdt å prøve!

Utover sommeren kommer stadig flere norske grønnsaker i sesong, og dette er et fantastisk utgangspunkt for god sommermat. Norsk blomkål er blant de tidligste norske grønnsakene og den kan brukes og varieres på mange måter. Hva med å prøve blomkål med hvit saus og flesk eller blomkål polonaise?

Et godt fiskemåltid kan også bidra til sommerstemning. Syltet makrell med pepperrotkrem eller kokt laks med sandefjordsmør kan absolutt anbefales!

Blomkål


Søte fristelser

Med norsk frukt og bær er det lett å diske opp med søte sommerfristelser til dessert eller som noe godt til kaffen. På norsktradisjonsmat.no har vi mer enn 70 oppskrifter på retter med frukt og bær, som du blant annet kan finne i vårt oppskriftssøk

Rabarbraen er blant de tidligste vekstene som dukker opp, og i denne artikkelen finner du mange tradisjonsrike oppskrifter med denne syrlige sommerfavoritten.

En god pai er noe alle liker! Hva med å prøve en plommepai, eplepai eller bringebærpai etter hvert som de ulike typene er i sesong?

Før – som nå – var sommeren høysesong for bryllup. Les mer om norske bryllupstradisjoner her

syltetøy i glass med bær på bord