close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eplepai i form

Eplepai

Enkel og god pai som alle klarer å lage.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk epler
  • 1 ss kanel
  • 3 dl sukker
  • 2 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 75 g margarin eller smør

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en paiform med smør.
  2. Skrell eplene, fjerne kjernehus og del eplene i båter. Dekk bunnen i paiformen med eplebåter.
  3. Slå over 1 dl sukker og kanel.
  4. Bland 2 dl sukker, mel og bakepulver. Rør i egget. Smuldre paideigen over eplebåtene. Smelt margarinet og hell over.
  5. Stek paien midt i ovnen i cirka 30 minutter.

Server paien varm med vaniljesaus eller is.


place
Hordaland

Rettens opphav

Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Ulvik Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.