close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


blomkål med saus og flesk på tallerken

Blomkål med hvit saus og flesk

God middagsrett som er lett å lage.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 500 g lettsalta sideflesk eller bacon
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 6 dl mjølk
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok blomkålen i vann til den er knapt mør.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mjølet. Spe med mjølk. Smak til med salt og litt sukker.
  3. Skjær flesk eller bacon i terninger eller skiver og stek nesten sprøtt i stekepanne.

Legg blomkålhodet på et serveringsfast, slå hvit saus over og strø over flesk og evt stekefettet. Dryss gjerne persille over. Kokte poteter er tradisjonelt tilbehør.


place
Hedmark

Rettens opphav

Flesk, hvit saus (duppe) og grønnsaker i ulike variasjoner har vært mye brukt middagsmat flere steder i landet.
Denne oppskriften ble sendt inn av Johanne Aas Rye til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.