
Syltet makrell
En sommerlig fiskerett med deilig pepperrotsaus.
Middagsretter
Middels
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 kg makrellfilet
- 1 l vann
- 750 g sukker (til syltelake)
- 6 dl eddik (7%)
- 1 stk pakke sursildkrydder
- 1 stk løk
- 3 dl rømme
- 0.5 stk sitron (saften)
- 2 ss sukker (til saus)
- 40 g revet pepperrot
Fremgangsmåte
- Kok opp vann, sukker, eddik, krydder og grovhakket løk og la laken trekke i 15-20 minutter.
- Sil av krydderet og sett laken over på kok igjen. Skjær makrellfiletene i skrå i pene serveringsstykker og ha bitene i den kokende laken. Trekk kjelen av varmen straks, og sett til avkjøling.
- Bland rømme, sitron, sukker og revet pepperrot til en saus, og smak til.
Server makrellen med egg, tomater, nykokte poteter og pepperrotsausen.
Makrellen kan oppbevares i laken i kjøleskap i 2-3 dager.
Rettens opphav
I Østfoldskommunene ved kysten var det vanlig å fiske og spise makrell.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.