Potetsalat

potetsalat i skål

Potetsalat

Klassisk tilbehør til grillmat, spekemat eller til koldtbordet.

Tilbehør

Lett

1døgn

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg kokte, avkjølte poteter
  • 1.5 dl pariseragurker
  • 2 stk epler
  • 1 stk boks rømme
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 stk pakker lettmajones
  • 2 ts fløte
  • 2 ss agurklake eller sitronsaft
  • 1 ss gressløk
  • 1 ss kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Skjær potetene, agurker og epler i biter.
  2. Bland rømme, yoghurt og majones til en saus, og bland alt sammen.
  3. La potetsalaten stå kaldt til neste dag, og bland inn fløte, agurklake eller sitronsaft og urtene før servering.

Tips

Potetsalaten kan lages og serveres samme dag, men smakene blir best når de får satt seg litt.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Torhild Solem til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.