close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Tradisjonsmatskolen

Tradisjonsmatskolen

Tradisjonsmatskolen er for deg som ønsker å lære mer om norsk tradisjonsmat. Her finner du artikler om norske mattradisjoner og videoer som viser tradisjonelle teknikker.

Videoer

Video

Slik lager du kjøttrull

Bli med til Kvæfjord, lær om det særegne kulturlandskapet og lær å lage din egen kjøttrull.

Video

Slik baker du kamkake

Bli med til Leirskardalen og lær om å bake kamkaka - en særegen bakst med lang historie!

Video

Slik lager du sildball

Bli med til Valsøyfjord og se hvordan Torgunn Henden lager "livretten" sildball.

Video

Slik lager du bacalao

Bli med til Valsøyfjord på Nordmøre og se hvordan Solvår Skogen Sæterbø lager middagsklassikeren bacalao.

Video

Slik lager du fiskesuppe

Lær deg å lage tradisjonsrik fiskesuppe.

Video

Slik sylter du plommer

Lær deg prinsippet bak fruktsylting her.

Artikler

Artikkel

Bli med tradisjonsmatkurs!

I 2019 gjennomfører Norges Bygdekvinnelag prosjektet Tradisjonsmatskolen - og du kan bli med på matkurs!

Artikkel

Spis norsk bygg!

Gjennom hele 2019 setter Norges Bygdekvinnelag søkelyset på det norske byggkornet med "Aksjon spis norsk bygg!".

Bollemelk
Artikkel

Klepp, klot eller krumme?

Ulike varianter av supper med melboller i, er kanskje den matretten vi har flest forskjellige varianter av her på norsktradisjonsmat.no.

tre fastelavnsboller på plate
Artikkel

Fastetid og feitetirsdag

Selv om fasten i kirkelig regi har tatt slutt, lever matskikkene knyttet til fastetida i beste velgående selv i dag.

Artikkel

Julemat med smak av tradisjon

Julebord med gode venner, familie eller kolleger? Se våre forslag på fristende og tradisjonsrike oppskrifter til julas selskap og fester!

Artikkel

Oppskrifter og råd i krisetider

Oppskrifter, matlagingsmetoder og oppbevaringsmetoder fra andre verdenskrig.