close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Tradisjonsmatskolen

Tradisjonsmatskolen

Tradisjonsmatskolen er for deg som ønsker å lære mer om norsk tradisjonsmat. Her finner du artikler om norske mattradisjoner og videoer som viser tradisjonelle teknikker.

Artikler

Artikkel

Spis norsk bygg!

16. oktober er det verdens matvaredag, og Norges Bygdekvinnelag markerer dagen med "Aksjon spis norsk bygg!".

Bollemelk
Artikkel

Klepp, klot eller krumme?

Ulike varianter av supper med melboller i, er kanskje den matretten vi har flest forskjellige varianter av her på norsktradisjonsmat.no.

tre fastelavnsboller på plate
Artikkel

Fastetid og feitetirsdag

Selv om fasten i kirkelig regi har tatt slutt, lever matskikkene knyttet til fastetida i beste velgående selv i dag.

Artikkel

Oppskrifter og råd i krisetider

Oppskrifter, matlagingsmetoder og oppbevaringsmetoder fra andre verdenskrig.

Artikkel

Slakting og slaktearbeid

Slaktinga hadde en sentral rolle på gårdene før i tida. Her kan du lære mer om dette.

Artikkel

Tid for tradisjonsmat

Når kveldene blir mørkere og lufta kaldere er det perfekt å samles rundt smakfulle og varmende tradisjonsmatretter.