Potetstuing

poteter på bord

Potetstuing

Godt tilbehør - perfekt til spekeskinke.

Tilbehør

Lett

30minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "6"
  • 1 kg poteter
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 1 l melk

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og del i terninger. Kok i vann til de er lett møre.
  2. Smelt smøret i en kjele, rør inn melet. Spe med melk og kok i 5 – 10 minutter, rør av og til så det ikke svir seg. Smak til med salt og pepper og frisk hakket gressløk.
  3. Bland potetene inn i den hvite sausen.

Potetstuing kan brukes som tilbehør til mange typer mat. Vi anbefaler det som tilbehør til spekeskinke sammen med eggerøre.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Kari Skjønhaug til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.