close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


poteter på bord

Potetstuing

Godt tilbehør - perfekt til spekeskinke.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg poteter
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 1 l melk

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og del i terninger. Kok i vann til de er lett møre.
  2. Smelt smøret i en kjele, rør inn melet. Spe med melk og kok i 5 – 10 minutter, rør av og til så det ikke svir seg. Smak til med salt og pepper og frisk hakket gressløk.
  3. Bland potetene inn i den hvite sausen.

Potetstuing kan brukes som tilbehør til mange typer mat. Vi anbefaler det som tilbehør til spekeskinke sammen med eggerøre.


place
Hedmark

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Kari Skjønhaug til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.