
Potetstuing
Godt tilbehør - perfekt til spekeskinke.
Tilbehør
Lett
30minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "6"- 1 kg poteter
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 1 l melk
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og del i terninger. Kok i vann til de er lett møre.
- Smelt smøret i en kjele, rør inn melet. Spe med melk og kok i 5 – 10 minutter, rør av og til så det ikke svir seg. Smak til med salt og pepper og frisk hakket gressløk.
- Bland potetene inn i den hvite sausen.
Potetstuing kan brukes som tilbehør til mange typer mat. Vi anbefaler det som tilbehør til spekeskinke sammen med eggerøre.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Kari Skjønhaug til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.