Bringebærpai

bringebær i kurv

Bringebærpai

God pai som kan serveres både varm og kald.

Kaker

Lett

2timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g kaldt smør
  • 250 g kveitemjøl
  • 90 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk pakke vaniljekrem
  • 750 g bringebær
  • 3 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Bland mjøl, melis og bakepulver i ein bolle. Smuldre smøret i det tørre. Bland til fast deig. La deigen stå kaldt i cirka 1 time.
  2. Smør ei paiform, cirka 30 cm i diameter. Trykk ut deigen i forma. Prikk deigen med gaffel.
  3. Smør vaniljekrem utover paideigen. Fordel rikelig med bringebær over vaniljekremen, og strø sukker over.
  4. Steik ved 180 grader på midterste rille, i cirka 30 minutter.

Server paien kald eller varm, med is eller piska krem attåt.

Rettens opphav

Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Stord Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.