
Bringebærpai
God pai som kan serveres både varm og kald.
Kaker
Lett
2timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 250 g kaldt smør
- 250 g kveitemjøl
- 90 g melis
- 1 ts bakepulver
- 1 stk pakke vaniljekrem
- 750 g bringebær
- 3 ss sukker
Fremgangsmåte
- Bland mjøl, melis og bakepulver i ein bolle. Smuldre smøret i det tørre. Bland til fast deig. La deigen stå kaldt i cirka 1 time.
- Smør ei paiform, cirka 30 cm i diameter. Trykk ut deigen i forma. Prikk deigen med gaffel.
- Smør vaniljekrem utover paideigen. Fordel rikelig med bringebær over vaniljekremen, og strø sukker over.
- Steik ved 180 grader på midterste rille, i cirka 30 minutter.
Server paien kald eller varm, med is eller piska krem attåt.
Rettens opphav
Frukt- og bærdyrking har ei sentral rolle i jordbruket i Hordaland.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Stord Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.