close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Velsmakende menyforslag til uke 26

Vi omfavner junidagene med alt naturen gir oss. Her er retter med jordbær, friske urter fra hagen og nypotet.

today Publisert: 20.06.2025
create Forfatter: Helle Berger

Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Borghild Strekerud som har komponert menyen.

Håper du ser én eller flere retter du har lyst til å prøve:

  • Blomkål med hvit saus og flesk
  • Potetvafler
  • Potetsalat med spekemat
  • NY: Rømmegrøt
  • Jordbærsuppe, dessert
  • Dessertomelett

Ukas ut i vår hage/vegetar: Blomkål med hvit saus og flesk

Dette er en tradisjonell middagsrett som er lett og rask å lage. Flesk, hvit saus (duppe) og grønnsaker i ulike variasjoner har vært mye brukt middagsmat flere steder i landet.

Vi er i juni. Det gir muligheter til å lage en urtesaus med friske urter fra hagen.  Persille, vårløk, luftløk, gressløk eller andre urter. En god saus kan erstatte flesket som tilbehør om du ikke ønsker flesk.

blomkål med saus og flesk på tallerken


Ukas restemiddag: Potetvafler

Rester av potet blir til gode vafler med denne oppskriften. Potetene gjør vaflene myke og saftige.

Nå i juni smaker det kjempegodt om du serverer potetvafler med nyrørt, friskt jordbærsyltetøy og krem eller rømme ved siden av.

Vaflene kan også serveres som tilbehør til jordbær  og krem. Da kan hver enkelt velge om de ønsker å legge jordbær og krem på vaffelhjertene.

vafler i vaffeljern


Ukas kjøtt og potet: Potetsalat med spekemat

Sommer er tida for potetsalat og spekemat. Norske nypoteter gir ekstra god smak til potetsalaten.

Spekemattallerkenen vi har satt sammen her, passer også godt til rømmegrøten på sankthansaften.

potetsalat i skål

Spekemat fat anretning


Sankthans-feiring: Rømmegrøt

Servering av rømmegrøt på Sankthans er en god, gammel tradisjon. Vi har funnet fram til en tradisjonell rømmegrøt-oppskrift fra Rennebu i Trøndelag som vi ønsker å dele.

Oppskriften er hentet fra boka «Tradisjonsmat i Rennebu – kulturbakgrunn og oppskrifter», som ble utgitt av Rennebu Bygdekvinnelag i 1997.

Rømmegraut, rømmegrøt


Ukas suppe: Jordbærsuppe, dessert 

Juni er jordbærtid. Jordbærdessertsuppe er en nydelig suppe etter oppskrift fra Rygge i Østfold.


Dessert: Dessertomelett

Dessertomelett er en friskt og sommerlig avslutning på måltidet. Friske jordbær og vaniljekrem smaker kjempegodt ved siden av.

Pynt gjerne med litt sitronmelisse eller revet skal av sitron.

dessertomelett på asjett

 

Nyt maten😋