Troms
Tradisjonsmat fra Troms
Fra en langstrakt kyst til de dype skogene i innlandet. Tradisjonsmaten i Troms bygger på ressursene i hav, skog og jord og er formet gjennom generasjoner.
Her finner du oppskrifter fra fylkets rike matkultur.
mat fra Troms

-
Oppskrift
Lammerull
Et populært julepålegg. Lammerull på julebrød er tradisjon i Nord-Norge.
Middagsretter
Middels
7døgn
Middagsretter
-
Oppskrift
Martnafattigmann fra Målselv
Målselv-variant av den tradisjonsrike smultbaksten.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Kjøttrull (lammerull, sauerull)
Tradisjonsrikt pålegg etter oppskrift fra Kvæfjord Bygdekvinnelag. Oppskrift med video!
Tilbehør
Middels
3timer
Tilbehør
-
Oppskrift
Jønnbrød fra Målselv
Småkaker med tradisjon og variasjon
Brødmat/Bakverk
Middels
1timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Jønnbrød fra Bardu
Tynne og sprø kaker med lang tradisjon i bygda.
Brødmat/Bakverk
Middels
3timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Troms Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Troms? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Troms Bygdekvinnelag har om lag 130 medlemmer i 7 lokallag.