- Bland sammen melken og mesteparten av melet. La dette stå i 1 – 2 timer.
- Press eller mos potetene godt og smelt smøret.
- Blant resten av melet med bakepulver. Bland i røren sammen med smør og poteter.
- Tilsett vannet under kraftig visping like før steking. Stek i vaffeljern.
Potetvafler
Rester av potet blir til gode vafler med denne oppskriften.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Letttimer 60 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 250 g kokte kalde poteter
- 3 dl melk
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 60 g smør eller margarin
- 2 dl kaldt vann
Fremgangsmåte
Rettens opphav
De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet.
Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen. Det kunne være vaffel-, goro-, munke- og krumkakejern.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Fra oldemors kjøkken", utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 1998.