close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


vafler i vaffeljern

Potetvafler

Rester av potet blir til gode vafler med denne oppskriften.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g kokte kalde poteter
  • 3 dl melk
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 60 g smør eller margarin
  • 2 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen melken og mesteparten av melet. La dette stå i 1 – 2 timer.
  2. Press eller mos potetene godt og smelt smøret.
  3. Blant resten av melet med bakepulver. Bland i røren sammen med smør og poteter.
  4. Tilsett vannet under kraftig visping like før steking. Stek i vaffeljern.

place
Østfold

Rettens opphav

De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet.
Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen. Det kunne være vaffel-, goro-, munke- og krumkakejern.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Fra oldemors kjøkken", utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 1998.