Vest-Agder
Tradisjonsmat fra Vest-Agder
Vest-Agders matkultur har variert med landskapet.
I de gode havnene langs kysten oppsto handelssteder som gjorde at fylket tidlig fikk impulser fra andre land og kulturer, og disse smeltet sammen med befolkningens egne skikker. I innlandsbygdene har de gamle mattradisjonene med basis i lokale ressurser i større grad fått stå upåvirket gjennom mange år. Her finner du oppskrifter på tradisjonsmat fra Vest-Agder.
mat fra Vest-Agder

-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Fiskesuppe
Klassisk og nydelig fiskesuppe etter oppskrift fra Lindesnes.
Middagsretter
Lett
20minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Fiskekaker av lyr eller hyse
Luftige og smakfulle fiskekaker.
Middagsretter
Middels
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Julekaker fra Marnardal
Gode julekaker etter gammel oppskrift.
Brødmat/Bakverk
Lett
2timer
Brødmat/Bakverk
Vest-Agder Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Vest-Agder? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Vest-Agder Bygdekvinnelag har om lag 400 medlemmer i 16 lokallag.