Rogaland
Tradisjonsmat fra Rogaland
Med sine høye fjell, dype fjorder og flatt og fruktbart jordbruksland er Rogaland et "Norge i miniatyr".
Ei betydelig fiskerinæring og omfattende jordbruk og husdyrhold bidrar også til at fylket står for en stor andel av landets matproduksjon.
Her finner du oppskrifter fra Rogalands rike mattradisjoner.
mat fra Rogaland

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Krotekaker
Gamal oppskrift frå Skjold i Rogaland.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Havregrynsvafler
Lett å lage, smaker godt for store og små.
Brødmat/Bakverk
Lett
30minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Mormor si Komla
Komla er ein tradisjonsrett i Gjesdal og ellers i Rogaland.
Middagsretter
Middels
3timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Komler
Klassisk middagsrett etter oppskrift frå Bjerkreim.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
Rogaland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Rogaland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Rogaland Bygdekvinnelag har omlag 1 300 medlemmer i 30 lokallag.