Oppland
Tradisjonsmat fra Oppland
I «hjertet av Norge» ligger Oppland med sine flate bygder, store dalfører og flere av landets høyeste fjell. Landskapet har formet mattradisjonene, med et kosthold som i hovedsak tok utgangspunkt i melk, korn og poteter.
Her kan du finne oppskrifter hentet fra Opplands rike mattradisjoner.
mat fra Oppland

-
Oppskrift
Bærgrøt – rødgrøt
Rødgrøt med fløte på er en herlig hverdagsdessert.
Desserter
Lett
30minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Rakfisk og spinatsuppe
En spennende kombinasjon som smaker himmelsk.
Middagsretter
Lett
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Sprøsteikt røsti med rakfisk og rogn
Snadder og sprøtt både til forrett og kveldkos.
Middagsretter
Lett
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Rakfisk på Valdres-vis
Rakfisk servert på tradisjonelt vis.
Middagsretter
Lett
20minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Potetlefse fra Hadeland
Gode potetlefser til saltmat og søtmat
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
Oppland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Oppland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Oppland Bygdekvinnelag har om lag 1 100 medlemmer i 37 lokallag.