Sogn og Fjordane
Tradisjonsmat fra Sogn og Fjordane
I storslått natur har Sogn og Fjordanes rike matkultur utviklet seg mellom dype fjorder og høye fjell.
Her finner du oppskrifter på god tradisjonsmat fra Sogn og Fjordane.
mat fra Sogn og Fjordane

-
Oppskrift
Deiligkake, havregrynkake
En deilig kake til kaffen med karamellisert fyll med mandelsmak.
Kaker
Lett
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
Lady Goldenglow
En søt bombe fra 1950-tallet med en spennende smakskombinasjon av appelsin og sjokolade.
Kaker
Middels
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
Tropisk aroma
Tropisk aroma er en av våre klassiske sjokoladekaker - og har en herlig smak av muskat, kanel, kaffe og sjokolade.
Kaker
Middels
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
Lefse med kling
Gode smurte lefser med kling, her i en variant frå Åfjorddalen i Sogn og Fjordane.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Rullepølse av lam
Deilig julepålegg. Denne lammerullen saltes og tørkes før koking.
Tilbehør
Middels
2timer
Tilbehør
-
Oppskrift
Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Sogn og Fjordane? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag har omlag 900 medlemmer i 41 lokallag.