close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Rømmegraut, rømmegrøt
camera_alt FOTO: Anne Drugli

Rømmegraut - rømmegrøt

Tradisjonell Festgraut.

festgrøt
graut
grøt
rømmegraut
rømmegrøt
setergrøt
stølsgrøt
  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl seterrømme
  • 1 dl vatn (drøyt 1 dl)
  • 2 dl kveitemjøl eller blanding av grymjøl og kveitemjøl
  • 5 dl mjølk
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Bland rømmen og vatnet i kjelen og kok opp i 5 minutter. Sikt på halvparten av mjølet og rør kraftig. Lat det stå og koke ved svak varme til smøret (feitet) piplar fram. (Vatnet gjer at feitet kjem lettare). Skum av smøret med sleiv før du rører i resten av mjølet og sper med mjølka. Ta litt om gongen, og rør godt mellom kvar gong. Lat grauten småkoke ca 5 minutter, før du smakar til med salt.

Dei fleste likar å få rømmegraut med sukker, kanel og rømmegrautsfeitt oppå. Attåt liker somme mjølk, andre vil helst ha saft.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Oppskrifta er henta frå boka «Tradisjonsmat i Rennebu – kulturbakgrunn og oppskrifter», samla og utgjeve av Rennebu Bondekvinnelag, 1997.