Sør-Trøndelag
Tradisjonsmat fra Sør-Trøndelag
Sør-Trøndelag rommer øysamfunn og kystdistrikt, brede jordbruksbygder, skog, vidder og høyfjell. Ressursene vi finner her har alle spilt en rolle i det historiske kostholdet – i takt og variasjon med naturen og kunnskapen og verktøyene man til enhver tid hadde tilgang til.
Her kan du finne tradisjonsrike oppskrifter fra Sør-Trøndelags rike matkultur.
mat fra Sør-Trøndelag

-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Singsåslemse
Søt tynnlefse smurt med sukker og smør. Lefse kalles gjerne også "lemse" eller "klenning".
Brødmat/Bakverk
Vanskelig
4timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Tjukklefsa ‘na Johanne
Enkel og god tjukklefse fra Rennebu.
Brødmat/Bakverk
Lett
20minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Sør-Trøndelag? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag har omlag 600 medlemmer i 30 lokallag.