Møre og Romsdal
Tradisjonsmat fra Møre og Romsdal
Møre og Romsdal er et fylke med store variasjoner i både landskap og mattradisjoner.
«Møre» betyr «havlandet», og fisk fra Ålesund og Kristiansund har lenge vært en ettertraktet vare sør i Europa. I de indre og midtre delene av fylket har jordbruket stor betydning, med omfattende husdyrproduksjon.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle matretter fra Møre og Romsdal.
mat fra Møre og Romsdal

-
Oppskrift
Bløtkake med gelelokk av jordbær
En kake som smaker av fest og 17. mai-feiring.
Kaker
Middels
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
Bløtkake med plommesyltetøy
Bløtkake er og blir en festkake. Til 17. mai kan du pynte denne glutenfrie bløtkaken i nasjonalfargene rødt og blått på den hvite kremen.
Kaker
Lett
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
Bygdekvinnenes 17. mai-meny med Solveig
Solveig Linge Stakkestad fra Valldal Bygdekvinnelag er en av våre dyktige matkunstnere som raust deler gode matoppskrifter. Før årets nasjonaldag har Solveig funnet fram til en spennende, glutenfri meny.
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Gratinert klippfisk
Enkel hverdagsmiddag med tradisjonsrik råvare.
Middagsretter
Lett
45minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Sildkak’ frå Nordmøre
Tradisjonell middagsmat under sildefisket
Middagsretter
Middels
30minutter
Middagsretter
Møre og Romsdal Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Møre og Romsdal? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Møre og Romsdal Bygdekvinnelag har om lag 500 medlemmer i 35 lokallag.