Aust-Agder
Tradisjonsmat fra Aust-Agder
I Aust-Agder har mattradisjonene variert fra hav til hei og fra by til bygd. Kystfolk har i all tid høstet av havets ressurser. Med skipsfarten kom også impulser fra andre kulturer.
I innlandsbygdene, med sine trange dalfører og bratte fjellsider, var kostholdet i større grad bygget opp rundt det som kunne sankes, jaktes og høstes fra jord og skog.
Her finner du tradisjonelle matoppskrifter fra Aust-Agder.
mat fra Aust-Agder

-
Oppskrift
Basisoppskrift på brød i vedfyrt bakerovn
Mulighetene med en bakerovn er som i livet selv, uendelige.
Brødmat/Bakverk
Middels
2døgn
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Nepespa med aure
Nepespa er tradisjonell jolemat i Valle.
Middagsretter
Middels
3timer
Middagsretter
Aust-Agder Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Aust-Agder? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Aust-Agder Bygdekvinnelag har omlag 400 medlemmer i 13 lokallag.