Østfold
Tradisjonsmat fra Østfold
Mattradisjonene i Østfold har variert fra by til bygd og fra storgård til husmannsplass. Som ellers i landet har husdyrhold, jakt og fiske preget kostholdet. Østfolds gode forutsetninger for korn- og grønnsaksdyrking har også spilt en viktig rolle i matveien, og det var her bakerovnen først ble vanlig i Norge.
Her kan du finne oppskrifter på god tradisjonsmat fra Østfold.
mat fra Østfold

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Brenneslestuing
Brennesle er på det beste om våren. Her er en neslestuing som smaker fantastisk til fiskekaker.
Tilbehør
Lett
30minutter
Tilbehør
-
Oppskrift
Fylte egg, djevleegg
En deilig forrett eller en vakker rett på koldtbordet.
Middagsretter
Middels
20minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Marengsbunn med krem og friske bær
Kjært barn har mange navn, også Pavlova. Smaker fantastisk med svisker.
Kaker
Middels
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
Pepperrotkrem
Velsmakende dressing til grillmat, roastbiff og fisk.
Tilbehør
Lett
20minutter
Tilbehør
-
Oppskrift
Østfold Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Østfold? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Østfold Bygdekvinnelag har om lag 1 200 medlemmer i 33 lokallag.