Telemark
Tradisjonsmat fra Telemark
Telemark strekker seg fra fjord til fjell – fra Skagerak til Hardangervidda – og mattradisjonene varierer med landskapet.
Et kupert terreng satte i eldre tider begrensninger for kontakten bygder imellom, og derfor er mange særegne tradisjoner spesielt godt bevart i de indre bygdene.
Her finner du tradisjonsrike oppskrifter fra Telemark.
mat fra Telemark

-
Oppskrift
Eplestrudel
Oppskrift på deilig butterdeigskake laget med eplemos og epleskiver. Serveres med vispet krem eller iskrem.
Lett
20minutter
-
Oppskrift
Fylt potetrull med kjøtt
Oppskrift på en deilig, fylt potetrull med kjøtt, hvitløk og krydder etter ønske.
Lett
20minutter
-
Oppskrift
Pizza med elghakk og epler
En deilig og saftig, hjemmelaget pizza med elghakk og epler.
Lett
20minutter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Eple i slåbrok
Oppskrift på deilig eple bakt i butterdeig. Fyll med sukker, mandel og kanel.
Lett
50minutter
-
Oppskrift
Byggrynskrem fra Telemark
Saftig byggrynskrem toppet med nykokt bringebærsaus. Telemark Bygdekvinnelag server hvert år på Dyrsku'n.
Lett
20minutter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Potetkarbonader
Tradisjonell oppskrift på vegetar-karbonade med potet fra Telemark.
Middagsretter
Lett
20minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Glutenfrie Potetlomper
Oppskriften på glutenfrie potetlomper
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Glutenfrie smulteringer
Lukten av smeltet smult brer seg i huset en vinterdag i desember, betyr det en ting og det er at her skal det lages smultringer.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
Telemark Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Telemark? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Telemark Bygdekvinnelag har omlag 600 medlemmer i 18 lokallag.