Hedmark
Tradisjonsmat fra Hedmark
I vårt tredje største fylke finner vi alt fra avlingsrikt jordbruksland til dype skoger og aktiv seterkultur i fjellbygdene. Hedmarkslandskapet rommer store variasjoner som i høyeste grad har satt sitt preg på mattradisjonene.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle retter fra Hedmark.
mat fra Hedmark

-
Oppskrift
Åse (13) lærer oss å bake kanelboller
Kanelbollene har Åse lært å lage av Farmor. Filmen har hun laget selv!
Brødmat/Bakverk
Lett
1timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Trysiltomp
Målfrid Johanne Øvergaard deler oppskrift og gode tips for å få vellykket takkebakst fra Trysil.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Elses Motti
Oppskrift fra Finnskogen delt av Else Waalberg som drev kafeen Mullikalla på på Svullrya.
Middagsretter
Lett
20minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Elses Silpo
Oppskrift fra Finnskogen delt av Else Waalberg som drev kafeen Mullikalla på på Svullrya.
Middagsretter
Lett
40minutter
Middagsretter
Hedmark Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hedmark? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hedmark Bygdekvinnelag har omlag 1200 medlemmer i 39 lokallag.