Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Anne Drugli som har komponert menyen.
Håper du ser én eller flere retter du har lyst til å prøve:
- Rabarbragrøt
- Sprøstekt røstipotet med rakfisk og rogn
- NY: Saupgraut (surmelksgrøt)
- NY: Granskudd-te
- NY: Kringle med bakepulver
- NY: Rømmegrøt
Ukas ut i vår hage: Rabarbragrøt
Rabarbraen er fortsatt på sitt beste. Vi griper muligheten og lager oss en deilig, frisk rabarbragrøt. Dette er en dessert som er rask og enkel å lage.
Du kan pynte grøten med oppskjærte jordbær og bananer. Det gir deilige smaker, sammen med den kokte rabarbraen.
Ukas fiskerett: Sprøstekt røstipotet med rakfisk og rogn
Vi elsker det når dyktige kokker lager moderne varianter av tradisjonsmaten vår. Vi håper retter som rakfisk gjøres enda mer tilgjengelig for nye generasjoner. Denne rakfisk-retten har vi fått låne av Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad, og er hentet fra boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres».
Ukas vegetar: Saupgraut – surmelksgrøt
Denne oppskriften på saupgraut, eller surmelksgrøt, kommer fra Rennebu i Trøndelag.
Ukas drikke: Granskudd-te
På deilige turer ute i det fri, bugner naturen nå av planter og trær vi kan lage mye god mat og drikke av. Granskudd-te kan drikkes kaldt eller varmt, og det kan også brukes som base i andre drikker.
Ukas bakst: Kringle med bakepulver
En deilig, saftig kringle med rosin, du kan lage på halvtimen – inkludert steketid. Oppskriften er fra Rennebu i Trøndelag.
Søndagsmiddag: Rømmegrøt
Også denne oppskriften med rømmegrøt, er tradisjonsmat fra Rennebu i Trøndelag. Rømmegrøt har tradisjonelt vært en populær rett til fester og merkedager. Konfirmasjoner, bryllup og St. Hans-feiring er gode anledninger for å lage rømmegrøt – ja også til søndagsmiddagen.
Nyt maten😋