close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


saupgraut surmjølgraut surmelsgrøt
camera_alt FOTO: Anne Drugli

Saupgraut - surmelksgrøt

Surmjølksgraut frå Rennebu.

grøt
surmelk
surmjølksgraut
  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 1 l søt mjølk
  • 1 l sur mjølk
  • 4 dl grynmjøl eller kveitemjøl
  • 1 ts salt, etter smak

Fremgangsmåte

Smelt margarinen i kjelen. Tøm oppi den søte mjølka og kok opp.

Visp mjølet saman med den kalde surmjølka. Bland denne jamninga i den varme mjølka medan du rører. Etter at surmjølka er blanda i, vil grauten lett feste seg i botnen, så det lønner seg å røre.

saupgraut - surmjølksgraut- surmelksgrøt


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Frå gamalt var gjerne saup brukt til å koke graut av. No er saup et produkt som ikkje er i handelen. Det næraste vi kan koma saupgrauten, er å koke graut på surmjølk (kulturmjølk eller annen type).

Oppskrift frå boka «Tradisjonsmat i Rennebu – kulturbakgrunn, oppskrifter», utgitt av Rennebu Bondekvinnelag i 1997.