Sprøsteikt røsti med rakfisk og rogn

Rett til å bruke bildet sammen med oppskriften Sprøsteikt røst med rakfisk og rogn. Fra boka heiMAT, skrevet av Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.

Mari Svenningsen

Sprøsteikt røsti med rakfisk og rogn

Snadder og sprøtt både til forrett og kveldkos.

fisk

rakfisk

røsti

valdres

Middagsretter

Lett

30minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk Store poteter
  • 2 ss Smør
  • 200 g Rakfisk
  • 4 ss Lettsalta rogn
  • 4 ss Rømme
  • 1 stk Hakka persille

Fremgangsmåte

Skrell potet, riv den grovt på eit rivjern. Klem ut væske, del i fire kaker, og steik på middels varme til dei er gylne og sprø.

Bland det meste av rogna i rummen.

Skjer fisken i skiver, og legg denne på røsti, ha på rumme med rogn, pynt med persille og rogn.

Rettens opphav

Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.