
Rabarbragrøt
Enkel og frisk dessert
Desserter
Lett
30minutter
Vestfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 750 g rabarbrastilker
- 250 g sukker
- 4 dl vann
- 2 ts potetmel
Fremgangsmåte
- Flekk rabarbrastilkene og skjær dem i småstykker. Kok dem i vannet til de er møre. Rør inn sukker og la det koke til sukkeret er oppløst.
- Ta grøten av varmen og rør potetmel, utrørt i litt vann, inn i grøten. Varm grøten opp mot kokepunktet, men ikke la det koke.
- Hell grøten i en serveringsskål.
Server med fløtemelk eller pisket krem. Du kan også drysse litt kanel over før servering.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Anne Ka Munkejord.
Hun skriver at dette er en mye brukt sommerdessert. Rabarbra er en lettstelt plante som trives i hele Vestfold, og den «hørte med» i de fleste hager. Rabarbrastilkene er best å høste før St.Hans, da de senere på sommeren blir litt trene.