Rabarbragrøt

Rabarbragrøt

Enkel og frisk dessert

Desserter

Lett

30minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 750 g rabarbrastilker
  • 250 g sukker
  • 4 dl vann
  • 2 ts potetmel

Fremgangsmåte

  1. Flekk rabarbrastilkene og skjær dem i småstykker. Kok dem i vannet til de er møre. Rør inn sukker og la det koke til sukkeret er oppløst.
  2. Ta grøten av varmen og rør potetmel, utrørt i litt vann, inn i grøten. Varm grøten opp mot kokepunktet, men ikke la det koke.
  3. Hell grøten i en serveringsskål.

Server med fløtemelk eller pisket krem. Du kan også drysse litt kanel over før servering.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Anne Ka Munkejord.
Hun skriver at dette er en mye brukt sommerdessert. Rabarbra er en lettstelt plante som trives i hele Vestfold, og den «hørte med» i de fleste hager. Rabarbrastilkene er best å høste før St.Hans, da de senere på sommeren blir litt trene.