close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Velsmakende menyforslag til uke 22

Denne uka er det premiere på to nye retter - røkt svinekam med sennepssaus og grønnsaksgrateng vegetar.

grateng
grønnsaksgraten
rotgrønnsaker
today Publisert: 23.05.2025
create Forfatter: Helle Berger

Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Borghild Strekerud som har komponert menyen.

Håper du ser én eller flere retter du har lyst til å prøve:

  • NY: Grønnsaksgrateng – vegetar
  • Syltet makrell
  • Løpstikkesuppe
  • Furulysalat
  • Klippekrans
  • NY: Røkt svinekam med sennepssaus

Ukas restemat og vegetar: Grønnsaksgrateng

Har du mange grønnsaksrester i kjøleskapet? Det er et perfekt utgangspunkt for å lage grønnsaksgrateng.

Bruk rotgrønnsaker som gulrøtter, kålrot, hodekål, sellerirot og persillerot. Du også ha i gulbete, polkabete, brokkoli eller blomkål i gratengen. Bruk det du har i kjøleskapet.

Ønsker du å ha med kjøtt i grønnsaksgratengen, kan du prøve denne oppskriften.

grateng i form

 


Ukas fiskerett: Syltet makrell

I vår vei gjennom nettsiden, har vi funnet fram til oppskriften syltet makrell. Nå har vi laget middagen, med deilig pepperrotsaus til, og tatt bilde av den. Her kan dere se hvordan den ser ut. Jeg har ikke smakt syltet makrell før, men jeg kan love at det smakte kjempegodt.

Syltet makrell med pepperotsaus og poteter

 


Ukas vegetar: Løpstikkesuppe

Vi har tatt turen ut i hagen og høstet av løpstikken – urten med den kraftige smaken. Vi har oppskrift på en deilig, kremet suppe med løpstikke.

Fra gammelt av er løpstikke kjent som kjærlighetsurt. Den ble ofte satt i nærheten av fjøsdøra slik at kyrne og oksen kunne spise litt av den. Det ble sagt å bidra til flere kalver.

løpstikke på bord


Tilbehør: Furulysalat

Furulysalat er godt middagstilbehør laget på norske grønnsaker. Den passer godt til stekt og grillet kjøtt. Salaten smaker også godt, uten kjøtt.


Ukas bakst: Klippekrans

Deilig, luftig gjærbakst. Det er min favoritt til kaffekoppen. Klippekransen er en gammel klassiker som aldri går av moten. Den gjør seg på ethvert festbord.


Søndagsmiddag: Røkt svinekam med sennepssaus

Tidligere var røkt svinekam festmat. Idag passer denne klassikeren som en smakfull sommermiddag. Jeg koser meg når jeg kan lage en deilig sennepssaus med mange gode smaker til.

Nå kommer også sommerkålen. Den smaker nydelig ved siden av røkt svinekam med sennepssaus.

Røkt svinekam med sennepssaus

 

Nyt maten😋