close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


makrell på papir

Syltet makrell

En sommerlig fiskerett med deilig pepperrotsaus.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg makrellfilet
  • 1 l vann
  • 750 g sukker (til syltelake)
  • 6 dl eddik (7%)
  • 1 stk pakke sursildkrydder
  • 1 stk løk
  • 3 dl rømme
  • 12 stk sitron (saften)
  • 2 ss sukker (til saus)
  • 40 g revet pepperrot

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker, eddik, krydder og grovhakket løk og la laken trekke i 15-20 minutter.
  2. Sil av krydderet og sett laken over på kok igjen. Skjær makrellfiletene i skrå i pene serveringsstykker og ha bitene i den kokende laken. Trekk kjelen av varmen straks, og sett til avkjøling.
  3. Bland rømme, sitron, sukker og revet pepperrot til en saus, og smak til.

Server makrellen med egg, tomater, nykokte poteter og pepperrotsausen.

Makrellen kan oppbevares i laken i kjøleskap i 2-3 dager.


place
Østfold

Rettens opphav

I Østfoldskommunene ved kysten var det vanlig å fiske og spise makrell.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.