
Løpstikkesuppe
Deilig kremet suppe med smak av vår.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 25 g meierismør
- 2 stk gul løk
- 2 dl løpstikke
- 25 g hvetemel
- 6 dl kraft eller buljong
- 2 dl melk
Fremgangsmåte
- Finhakk løken og løpstikken.
- Smelt smør i en kasserolle og la løken surre i cirka fem minutter til den er myk og blank.
- Ha i løpstikke og rør inn hvetemelet.
- Spe med kraft og la det småkoke i 15 minutter under lokk. Tilsett melk og smak til med salt og nykvernet sort pepper.
- Hvis suppen blir for tykk, tilsett mer melk. Varm forsiktig opp og server.
Rettens opphav
Fra gammelt av er løpstikke kjent som kjærlighetsurt. Den ble ofte satt i nærheten av fjøsdøra slik at kyrne og oksen kunne spise litt av den. Det ble sagt å bidra til flere kalver.
Denne oppskriften ble sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.