close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


løpstikke på bord

Løpstikkesuppe

Deilig kremet suppe med smak av vår.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 25 g meierismør
  • 2 stk gul løk
  • 2 dl løpstikke
  • 25 g hvetemel
  • 6 dl kraft eller buljong
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løken og løpstikken.
  2. Smelt smør i en kasserolle og la løken surre i cirka fem minutter til den er myk og blank.
  3. Ha i løpstikke og rør inn hvetemelet.
  4. Spe med kraft og la det småkoke i 15 minutter under lokk. Tilsett melk og smak til med salt og nykvernet sort pepper.
  5. Hvis suppen blir for tykk, tilsett mer melk. Varm forsiktig opp og server.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Fra gammelt av er løpstikke kjent som kjærlighetsurt. Den ble ofte satt i nærheten av fjøsdøra slik at kyrne og oksen kunne spise litt av den. Det ble sagt å bidra til flere kalver.
Denne oppskriften ble sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.