close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Røkt svinekam med sennepssaus
camera_alt FOTO: Borghild Strekerud

Røkt svinekam med sennepssaus

Deilig, saftig sommermiddag med mye gode smaker.

gris
røkt
sennep
sennepssaus
Sommermat
svin
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg røkt svinekam
  • 1 stk pepper
  • 2 dl vann og litt smør
  • 1 ss smør (sennepssaus)
  • 1 ss hvetemel (sennepssaus)
  • 3 dl melk (sennepssaus)
  • 1 ss grov sennep, gjerne Dijonsennep (sennepssaus)
  • 1 ss fin Dijonsennep (sennepssaus)
  • 1 ts Coleman's sennepspulver. Kan sløyfes (sennepssaus)
  • 1 stk Salt, pepper og eller revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

Røkt svinekam:

Krydre svinekammen med pepper og legg den i en stekeform. Legg på litt smør og hell på vann.

Stek svinekammen på 125 grader til steketermometeret viser 78 grader. Det vil ta rundt to til tre timer, avhengig av størrelsen på kammen.

Etter at du har tatt svinekammen ut av ovnen, la den hvile i rundt 15 minutter før du skjærer i den.

 

Sennepssaus:

Ha smør i en kjele og smelt. Tilsett mel og rør til en glatt deig. Tilsett litt og litt melk under omrøring, til sausen er jevn og fin. Smak til med sennep og krydder.

La den smør koke noen minutter.

Ønskes mer fylde tilsett litt kremfløte eller creme fraiche.

Tips

Server gjerne med kokte poteter, potetgrateng eller stuede poteter ved siden av.

Sommerkål er nydelig ved siden av, kålstuing, salat eller stekte rotgrønnsaker.

Tilsett noe av sjy krafta i sennepssausen og du vil få litt mer smak i sausen.


place
Østfold

Rettens opphav

Røkt svinekam er en klassisk og smakfull delikatesse.

Det er kotelettkammen som blir lettsaltet og røkt på tradisjonelt vis

I nyere tid heter det sommerkoteletter når de skjærer denne kotelettkammen i skiver.

For flere tiår siden ble røkt svinekam regnet som «fin» mat som gjerne ble servert i både bryllup og ved andre finere anledninger.