Furulysalat

furulysalat på tallerken

Furulysalat

Godt middagstilbehør laget på norske grønnsaker!

Tilbehør

Lett

20minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g hvitkål
  • 150 g gulrot
  • 150 g kålrot
  • 1 stk eple (gjerne litt syrlig)
  • 1 stk appelsin
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåte

  1. Skjær kålen i fine strimler.
  2. Skrell kålrot og gulrot og riv på rivjern.
  3. Press appelsinen. Riv eplet til slutt.
  4. Bland alt sammen og slå appelsinsaften over.

 

Tips

Furulysalat er godt tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

Rettens opphav

Salater som dette ble kalt «råkost» for noen tiår siden. På vinteren var det bare «grove», lagringssterke grønnsaker å få tak i. Agurker og tomater manglet store deler av vinteren, mens reddiker, salat og blomkål bare var tilgjengelig i en kort sesong. Furulysalat var en oppskrift som ble brukt på skolekjøkkenet for cirka 40 år siden.
Denne oppskriften er sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.