close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


grateng i form

Grønnsaksgrateng

Grønnsaksrester? Da har du et perfekt utgangspunkt for en god grateng.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 45 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g blomkål
  • 175 g gulrøtter
  • 10 stk sukkererteskolmer
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts muskatnøtt
  • 2 stk egg
  • 150 g salt kjøtt eller pølse
  • 100 g revet ost

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Skyll blomkålen. Skrap/skrell gulrøttene.
  3. Dell opp alle grønnsakene og kjøttet og fordel alt i en ildfast form.
  4. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet. Spe deretter med melken under omrøring. Rør inn krydderet og kok opp sausen.
  5. Trekk kjelen vekk fra platen og bland i halvpisket egg.
  6. Slå sausen over grønnsakene og strø osten over.
  7. Stek gratengen midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til grønnsakene er passe møre.
  8. Server gratengen med kokte poteter eller salat og godt brød.

Tips

Man kan bruke mange ulike kombinasjoner av grønnsaker. Brokkoli, andre rotgrønnsaker eller annen type løk fungerer alle godt. Å bruke ulike grønnsaker med forskjellig struktur er godt. Man kan også bytte ut krydderet. Kutter du ut kjøttet får du en god vegetarrett.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.