Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Helle Berger som har komponert menyen.
Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:
- Aubin
- Saltfiskball fra Smøla
- Potetgrøt
- Blodpudding
- Den samiske retten Biðus
- Fastelavnsboller med makronfyll
Ukas restemat: Aubin
Middagsrester av kjøtt, potet og grønnsaker fra helgemiddagen passer perfekt i Aubin. Kjøttet og grønnsakene legges i bunnen, og en dyne av potetmos legges over.
Ukas fisk: Saltfiskball fra Smøla
Saltfiskball er kanskje gått i glemmeboka hos de fleste. Retten med saltet sei er fullt mulig å lage med en kjøkkenkvern. Premien er at retten smaker kjempegodt. Stekt flesk balanserer den salte fisken godt. For ikke å glemme tilbehøret kålrotstappe, kokt gulrot og potet.
Som drikke anbefaler vi kulturmelk eller saft.



