close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Potetgrøt

Oppskrift fra Solum i Telemark.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Telemark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 kg poteter
  • 1 ss salt
  • 1 l melk
  • 2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Skjær potetene i biter, og kok dem møre i vann tilsatt 1 ss salt til. JHell av vannet og stamp potetene godt. Kok opp melk og ha i potetene til en litt tynn potetmos, sikt i hvetemel til passe fast grøt. Kokes i ca 10 minutter.

Mengdene melk og mel vil variere ut fra hvor melne potetene er. Her må man prøve seg fram til grøten har ønsket konsistens.

Serveres med smørøye og sukker, søt eller sur melk.


place
Telemark

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Solum Bygdekvinnelag.