Potetgrøt

Monica Friedrich Johannessen

Potetgrøt

Oppskrift på deilig potetgrøt fra Solum i Telemark.

grøt

grøt hjemmelaget

kefir

mel

potet

smør

sukker

surmelk

Grøt

Middels

30minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 kg poteter
  • 1 ss salt
  • 1 l melk
  • 2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Skjær potetene i biter, og kok dem møre i vann tilsatt 1 ss salt til. Hell av vannet og stamp potetene godt. Kok opp melk og ha i potetene til en litt tynn potetmos, sikt i hvetemel til passe fast grøt. Kokes i ca 10 minutter.

Mengdene melk og mel vil variere ut fra hvor melne potetene er. Her må man prøve seg fram til grøten har ønsket konsistens.

Server potetgrøt med smørøye og sukker, søt eller sur melk.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Solum Bygdekvinnelag.