close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Saltfiskball fra Smøla

Tradisjonsrik middagsrett.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 1 timer
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 700 g utvatnet saltet sei
  • 2 kg rå poteter
  • 4 stk løk
  • 450 g byggmel
  • 300 g hvetemel
  • 4 stk små biter av lettsaltet flesk tilsatt pepper

Fremgangsmåte

  1. Fisk, løk og potet males, dette blandes godt med melet til en passe fast deig.
  2. Lag passe baller, putt noen fleskebiter inni ballen. Ballene legges i ei stor gryte kokende vann.
    Rist pannen innimellom for å unngå at ballene kleber seg sammen. La ikke gryta fosskoke. Kokes i 45 minutter.

Denne oppskriften gir cirka 25 baller. Tilbehøret er viktig: Stekt flesk, kålrotstappe, kokt gulrot og potet. Drikke: kulturmelk eller saft.

 


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Marit Holmen i Frostadheia Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Vi vet at det har vært en viktig middagsrett i bygda i mange år. Alle hadde poteter og saltfisk.»