close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


aubin i form

Aubin

En god og tradisjonsrik måte å bruke opp middagsrester på.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 34 l rester av stekt eller kokt kjøtt
  • 6 dl brun saus
  • 5 dl rester av kokte eller bakte grønnsaker
  • 600 g kokte poteter
  • 1 ss smør
  • 12 dl melk
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skjær kjøttet i små biter og bland dette med sausen og grønnsakene. Hell alt i en ildfast form.
  3. Lag potetmos ved å mose potetene sammen med melk og smør. Smak til med salt og rør inn eggene.
  4. Legg potetmosen over kjøttblandingen i formen.
  5. Stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter.

Tips

Mengdene i denne oppskriften er kun veiledende. Bruk de restene du har, og prøv deg frem.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.