Aubin
En god og tradisjonsrik måte å bruke opp middagsrester på.
Middagsretter
Lett
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0.75 l rester av stekt eller kokt kjøtt
 - 6 dl brun saus
 - 5 dl rester av kokte eller bakte grønnsaker
 - 600 g kokte poteter
 - 1 ss smør
 - 0.5 dl melk
 - 1 stk egg
 
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
 - Skjær kjøttet i små biter og bland dette med sausen og grønnsakene. Hell alt i en ildfast form.
 - Lag potetmos ved å mose potetene sammen med melk og smør. Smak til med salt og rør inn eggene.
 - Legg potetmosen over kjøttblandingen i formen.
 - Stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter.
 
Tips
Mengdene i denne oppskriften er kun veiledende. Bruk de restene du har, og prøv deg frem.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.