
Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik
Kjøttkaker
Klassisk tradisjonsmat etter oppskrift fra Vest-Agder.
Middagsretter
Middels
1timer
Vest-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 800 g kjøttdeig
- 2 dl vann
- 4 stk egg
- 2 stk småhakket løk
- 1 ss Natvigs krydder
- 2.5 ts bakepulver
- 2 ts sukker
- 5 ss hvetemel
Fremgangsmåte
- Bland sammen kjøttdeig, vann og egg. Bruk gjerne mixer med eltekrok. Bland inn løk og det tørre.
- Stek som kjøttkaker i varm panne i margarin.
Serveres med ønsket tilbehør, som poteter og brun saus.
I denne artikkelen kan du lære mer om historien bak den «norske kjøttkaka».
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Lista Bondekvinnelag.