Kjøttkaker

kjøttkaker med potet og surkål på tallerken

Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik

Kjøttkaker

Klassisk tradisjonsmat etter oppskrift fra Vest-Agder.

Middagsretter

Middels

1timer

Vest-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig
  • 2 dl vann
  • 4 stk egg
  • 2 stk småhakket løk
  • 1 ss Natvigs krydder
  • 2.5 ts bakepulver
  • 2 ts sukker
  • 5 ss hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen kjøttdeig, vann og egg. Bruk gjerne mixer med eltekrok. Bland inn løk og det tørre.
  2. Stek som kjøttkaker i varm panne i margarin.

Serveres med ønsket tilbehør, som poteter og brun saus.

I denne artikkelen kan du lære mer om historien bak den «norske kjøttkaka».

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Lista Bondekvinnelag.