close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Fiskekaker av lyr eller hyse

Luftige og smakfulle fiskekaker.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg hvit fisk (gjerne lyr og hyse)
  • 30 g salt
  • 1 l H-melk
  • 170 g potetmel
  • 1 ts muskat

Fremgangsmåte

  1. Kvern fisken. Ha fisken i en kjøkkenmaskin og kjør med salt i cirka 10 minutter til en seig masse.
  2. Under omrøring –  spe vekselsvis med melk og potetmel, tilsatt muskat (eller andre krydder – fantasien og smaken setter grenser). Når røra er ferdig spedd kan den godt stå og røres videre i opptil 10 minutter for å få en luftig og fin deig. På slutten kan du gjerne lett røre inn andre råvarer som purreløk, reker, friske urter eller no ant godt.
  3. Form fiskekaker med hendene eller to skjeer, og stek i nøytral olje – cirka 4 minutter på hver side.

Se hvordan «Jentan på Båly» lager fiskekaker i denne videoen:


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Denne oppskriften kommer fra «Jentan på Båly» – en delikatessebutikk ytterst på kaia i Båly havn i Lindenes kommune. Her kan du nyte det beste sørlandet har å by på mens du ser at de lokale fiskebåtene losser dagens fangst. Butikken har et stort utvalg av fantastiske produkter fra eget kjøkken, fersk fisk og skalldyr, lokalproduserte varer og grønnsaker

Oppskriften kommer fra