Fiskesuppe

Fiskesuppe

Klassisk og nydelig fiskesuppe etter oppskrift fra Lindesnes.

Middagsretter

Lett

20minutter

Vest-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g hvit fisk
  • 100 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 7 dl god fiskekraft
  • 3 dl helmelk
  • 1 stk gulrot
  • 0.5 stk purre
  • 100 g sellerirot

Fremgangsmåte

 

  1. Damp fiskebitene i en gryte og legg til siden. Ta vare på kraften.
  2. Smelt smør i en kjele og rør ut melet. Ta kjelen av platen og spe med fiskekraft og melk. La suppen småkoke før du tilsetter grønnsaker skåret i fine staver. La de trekke i suppen i 5 minutter.
  3. Smak til med salt og en skvett fløte eller seterrømme. Fisken vendes forsiktig inn før servering.

Rettens opphav

Denne tradisjonsrike oppskriften fra Vest-Agder har vi fått av «Jentan på Båly» som holder til i Lindesnes kommune.