close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Fiskesuppe

Klassisk og nydelig fiskesuppe etter oppskrift fra Lindesnes.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g hvit fisk
  • 100 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 7 dl god fiskekraft
  • 3 dl helmelk
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 100 g sellerirot

Fremgangsmåte

 

  1. Damp fiskebitene i en gryte og legg til siden. Ta vare på kraften.
  2. Smelt smør i en kjele og rør ut melet. Ta kjelen av platen og spe med fiskekraft og melk. La suppen småkoke før du tilsetter grønnsaker skåret i fine staver. La de trekke i suppen i 5 minutter.
  3. Smak til med salt og en skvett fløte eller seterrømme. Fisken vendes forsiktig inn før servering.


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Denne tradisjonsrike oppskriften fra Vest-Agder har vi fått av "Jentan på Båly" som holder til i Lindesnes kommune.