
Fiskesuppe
Klassisk og nydelig fiskesuppe etter oppskrift fra Lindesnes.
Middagsretter
Lett
20minutter
Vest-Agder
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 300 g hvit fisk
- 100 g smør
- 150 g hvetemel
- 7 dl god fiskekraft
- 3 dl helmelk
- 1 stk gulrot
- 0.5 stk purre
- 100 g sellerirot
Fremgangsmåte
- Damp fiskebitene i en gryte og legg til siden. Ta vare på kraften.
- Smelt smør i en kjele og rør ut melet. Ta kjelen av platen og spe med fiskekraft og melk. La suppen småkoke før du tilsetter grønnsaker skåret i fine staver. La de trekke i suppen i 5 minutter.
- Smak til med salt og en skvett fløte eller seterrømme. Fisken vendes forsiktig inn før servering.
Rettens opphav
Denne tradisjonsrike oppskriften fra Vest-Agder har vi fått av «Jentan på Båly» som holder til i Lindesnes kommune.