Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Borghild Strekerud som har komponert menyen.
Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:
- Potetpannekake
- Blåskjellgryte
- Omelett med gulrot og kålrot
- Medisterkake med kålstuing
- Glutenfri rullekake
- Fårikål
Ukas restemat: Potetpannekake
Dette er en rett som tradisjonelt ble brukt til middag og kaffe på Ringerike.
I potetpannekaker kan du bruke forskjellige syltetøytyper eller bacon, flesk og stekte poteter som tilbehør. Det er bare kreativiteten som stopper deg.
Ukas fisk: Blåskjellgryte
Denne oppskriften stammer fra Røyken, der det var vanlig å møtes i strandkanten i påsken. Der fanget de blåskjell som de kokte suppe av på stranden.
Blåskjell kan spises hele året, men oftest er det best høst, vinter og tidlig vår. Plukker du blåskjell selv, husk å sjekke blåskjellvarselet om de kan spises.



