close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Potetpannekake
camera_alt FOTO: Shutterstock

Potetpannekake

Rett som ble brukt både til middag og kaffe på Ringerike.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 600 g poteter
  • 212 dl melk
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Mal eller mos potetene godt og bland med melken.
  2. Skill eggeplommene og eggehvitene. Pisk eggeplommene sammen. Stivpisk eggehvitene.
  3. Ha potetmassen i eggeplommene og vend inn eggehvitene.
  4. Stekes som vanlige pannekaker.

Ønsker du søte pannekaker kan du blande litt sukker og eventuelt litt kanel i røren. Med en stripe syltetøy på er dette kjempegod kaffemat.


place
Buskerud

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra heftet «Tradisjonskost fra Ringerike» som ble utgitt i 1996.
Her kan vi lese at det har vært tradisjon på Ringerike for å bruke potetpannekaker i tillegg til tradisjonelle pannekaker.