Denne oppskriften gir 20 stk medisterkaker.
- Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper med melk.
- Tilsett potetmel og krydder. Spe resten av melken. Form til runde kaker med skje. Dypp skjeen i kalt vann for å lette arbeidet.
- Brun og stek medisterkakene i pannen og trekk dem i vann eller kraft.
Kålstuing
- Ta bort ytre blad, del kålhodet i fire deler lang med stokken og skjær bort så mye av stilken som mulig. Vask godt i kaldt vann. Kålen settes over i kokende og saltet vann og kokes i 8 minutter. Vannet helles av og kålen legges i nytt kokende vann og koker uten lokk til kålen er mør. La vannet renne av kålen.
- Vann og mel røres sammen, spes med kålvann og melk, la småkoke i 5 minutter. Skjær kålen i mindre stykker og legg i, gi et oppkok og krydre med salt og pepper.