Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Borghild Strekerud som har komponert menyen.
Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:
- Levergryte
- Hønsefrikassé
- Kokt skrei med lever og rogn
- Grønnsakssuppe med klot
- Tropisk aroma kake
- Havregryns vafler
Ukas restemat: Hønsefrikassé
I hønsefrikassé kan du tilpasse restene du har i kjøleskapet. Du kan for eksempel erstatte hønsekjøttet med kalv eller lam. Beregn i så tilfelle 1 kg kjøtt. Eller du kan bruke grønnsaksrester.
Ukas fisk: Kokt skrei med lever og rogn
Mølje, kokt fisk med lever og rogn, har gått fra å være husmannskost til å bli festmat. Skreien er på sitt beste nå, så jeg anbefaler å lage mølje med skrei. Å spise nytrukket mølje med lever og rogn, mens du skuer over havet i Vesterålen, er et minne for livet. Oppskriften finner du her.




Tropisk aroma fra boka «Ta kaka»
Tips!
Dette er en forenkling av måten å lage Tropisk aroma på. Om du ønsker å lage kaka på tradisjonelt vis, tar du 1/3 av deigen og har 2 ss kakao og 1 ss vann i og steker denne røra for seg i ca. 15 minutter. Den lyse røra steker du i ca. 30 minutter. Den lyse bunnen deler du i 2 og legger kaka sammen med sjokoladeglasur mellom lagene. Den mørke bunnen skal være i midten.
Fra boka «Ta kaka», skrevet av Åse Kongsvik, Kari Støfringsdal og Heidi Brunstad-Øyehaug.
Vel bekomme!