close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gryte som damper

Lever som vilt

Kjempegod gryte.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 45 minutter
  • location_on Rogaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 800 g lammelever
  • 5 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 ss margarin
  • 2 stk løk
  • 3 dl helmelk
  • 3 dl fløte

Fremgangsmåte

  1. Skyll leveren og fjern ytterhinnen. Skjær leveren i tynne skiver – ikke ta med trevler og lignende.
  2. Bland hvetemel, salt og pepper, og vend leverskivene i blandingen. Brun leveren i smør i stekepanne.
  3. Skjær løken i skiver og surr den lett i stekepannen. Hell lever, løk og smøret i gryte. Tilsett melk og fløte. Gi dette et oppkok, og småkok lett i 15 minutter. Er sausen for tynn, kan den tyknes med litt maizena.

Serveres med gode poteter og gulerøtter.


place
Rogaland

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Ingeborg Herstad i Sola Bygdekvinnelag. Hun skriver at oppskriften er fra skolekjøkken på 1960-tallet, men at hun har endret litt på sausen. Lever som vilt er livretten til guttene hennes.