Rensing og koking av lever
- Skyll leveren. Den tynne hinnen/skinnet rives av, leveren klypes i små biter og rives fra de tynne strengene som befinner seg inne i leveren.
- Ta litt av fiskekraften i en kjele, ha den renskede leveren oppi den kokhete kraften og gi den et fint oppkok. La den stå og trekke 5-6 min. Løk, pepper og litt mer eddik tilsettes. Det skal være en frisk smak av den.
Rogna
- Rogna skylles forsiktig. Lag passe store biter av aluminiumsfolie som passer til den enkelte rogna. Dryss litt salt på folien før du legger rogna på og vender den litt rundt for å fordele saltet. Pakk deretter folien rundt rogna slik at det blir tett.
- Kok opp vann i en kjele og legg rognpakken(e) oppi. Hele pakken(e) skal dekkes av vann. Når vannet koker opp igjen skal rogna bare trekkes/småkoke i vannet til den er ferdig (ca. 10-40 min.)
Koking av fisken
- Kok opp vannet, tilsett salt (laurbærblad, eddik og pepper, dette kan sløyfes) Trekk kjelen fra platen og legg i fiskeskivene. Kok opp igjen, trekk kjelen til side og la fisken trekke i 5-10 min.
Fisken serveres (gjerne) med mandelpotet, oppskåret rogn, lever og hjembakt flatbrød!