
Hønsefrikassé fra Askim
Smakfull og tradisjonsrik oppskrift fra Rom i Askim.
Middagsretter
Middels
60minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk høne
- 1 l vann
- 2 ts salt
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk purre
- 1 stk persillerot
- 1 stk sellerirot
Fremgangsmåte
- Legg hønsekjøttet i kokende saltet vann. Kok opp og skum godt. La det småkoke videre med lokk i cirka 1 time, avhengig av størrelsen på bitene. Koker du høna hel må du regne lengre koketid.
- Skjær grønnsakene i biter og la disse koke med de siste 20 – 30 minuttene.
- Lag lys saus ved å smelte margarin/smør, røre inn melet og spe med kraft. Smakt til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
- Legg kjøtt og grønnsaker på fat og tøm sausen over.
Serveres med kokte poteter.
Tips!
Du kan erstatte hønsekjøttet med kalv eller lam. Beregn i så tilfelle 1 kg kjøtt. Du kan også bruke andre grønnsaker om du vil – bruk det du liker best og har tilgang til.
Rettens opphav
Hønsefrikassé har vært vanlig mat flere steder i landet. Denne oppskriften kommer fra Rom i Askim, og er hentet fra heftet «Øllebrød og hytteklædd – oppskrifter fra før fryseboksens tid» utgitt av Askim Bygdekvinnelag.