
Oskar Andersen
Tropisk aroma
Tropisk aroma er en av våre klassiske sjokoladekaker - og har en herlig smak av muskat, kanel, kaffe og sjokolade.
Kaker
Middels
60minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 120 g smør
- 280 g sukker
- 3 stk egg
- 300 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts muskat
- 0.25 stk ts salt
- 2 dl melk
- 2 ss kakao
Fremgangsmåte
- Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen.
- Bland sammen mel, bakepulver, muskat og salt og tilsett dette vekselvis med melka.
- Bland halve røra med kakao, den andre halvparten skal være lys. På den måten får vi ei marmorering som er typisk for Tropisk aroma. Vente med å tilsette kakao til du har fått den halve lyse røra i forma først.
- Legg bakepapir i bunnen av forma, 24 cm, og smør sidene. Hell i halvparten av den lyse røra i forma, ha så i kakaorøra og til slutt resten av den lyse røra.
- Stek kaka på nederste rille. 180 grader i 45 minutter.
- Stikk ei kakenål i kake for å se om den er ferdigstekt. Henger det deig igjen på nåla, må kaka stekest litt lenger.
Sjokoladeglasur
100 g smør
4 dl melis
3-4 ts kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ss sterk kaffe
Fremgangsmåte:
- Rør smør og melis godt sammen. smøret bør helst være romtemperert. Tilsett de andre ingrediensene.
- Del kaka i to og smør ett tykt lag glasur på den ene halvdelen og legg den andre halvdelen oppå. Syns du det er vanskelig å dele kake i to, kan du sløyfe det og ha glasuren bare på utsida av kaka. Den blir god likevel.
Rettens opphav
Tips: Dette er en forenkling av måten å lage Tropisk aroma på. Om du ønsker å lage kaka på tradisjonelt vis, tar du 1/3 av deigen og har 2 ss kakao og 1 ss vann i og steker denne røra for seg i ca. 15 minutter. Den lyse røra steker du i ca. 30 minutter. Den lyse bunnen deler du i 2 og legger kaka sammen med sjokoladeglasur mellom lagene. Den mørke bunnen skal være i midten.
Tropisk aroma er en av våre klassiske og populære sjokoladekaker. Denne oppskriften er hentet fra boka «Ta kaka», utgitt av Selja forlag og skrevet av Åse Kongsvik, Kari Støfringsdal og Heidi Brunstad-Øyehaug.