close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Inspirerende menyforslag til uke 6

Vi vet denne uken blir bra når vi kan friste med arme riddere, fiskegrateng, ertekarbonade, kjøttpudding, klippfiskboller og semulegrynkake.

arme riddere
fiskegrateng
klippfiskboller
semulegrynkake
tradisjonsmat
ukesmeny
today Publisert: 29.01.2025
create Forfatter: Helle Berger

Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Monika Frisvold Vågan som har komponert menyen.

Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:

  • Arme riddere
  • Fiskegrateng
  • Ertekarbonade
  • Kjøttpudding med kålstuing
  • Klippfiskboller
  • Semulegrynkake

Ukas restemat: Arme riddere

Etter helgen hender det at vi har et overskudd av brød. Da passer det med arme riddere. Min mamma laget ofte dette. Ingen ting er bedre når vi som barn var ute og lekte, og kom inn til varme arme riddere.

arme riddere på tallerken

 


Ukas fisk: Fiskegrateng

Når vi har fisk til midden, fersk eller salt, blir det ofte rester. Min oppfordring er å legge restene i fryseren. Det er ypperlig til fiskegrateng. Eller så er det bare å følge med på gode tilbud, og kjøpe fisk fersk som frossen. Her er oppskriften på fiskegrateng.

grateng i form

Serveringstips

Server gratengen med kokte gulerøtter eller råkostsalat og kokte poteter. Litt smeltet smør med gressløk i er nydelig til.


Ukas vegetar: Ertekarbonade

Ertekarbonaden er knallgodt som en vegetarrett. Jeg anbefaler å bytte ut erter med bønner. Det er proteinrikt! Slå deg løs og løft gjerne smaken på veggiskarbonadene med mer krydder.

ertekarbonader på tallerken

 


Ukas kjøttrett: Kjøttpudding med stua kål

Kjøttpudding er noe du kan lage og ha i fryseren til travle arbeidsdager. Serverer med kokte poteter til. Tilbehør kan være hjemmelaget ertestuing, kålstuing eller norske grønnsaker.

kjøttpudding og potetmos

Oppskrift: ertestuing

1 pakke tørkede erter
2 ss smør
1 ts salt
1 ts sukker

 

  1. Legg ertene i en bolle med rikelig vann over natten.
  2. Ha ertene i en kasserolle og hell på vann slik at ertene er dekket. Ikke bruk for mye vann, men la vannet koke inn. Blir det for tykt, spe med mer erter. Kok til ertene blir myke,
  3. Tilsett smør, salt og sukker. Rør godt.
  4. Blir ertestuingen for tykk, spe med vann.

Når ertestuingen blir avkjølt kan den fryses.


Ukas spennende middag: Klippfiskboller
Klippfiskboller med stekte potetbåter eller ris og remulade er populær helgekos hos oss. Her er bilde fra mine klippfiskboller.

Klippfiskboller

 


Ukas kake: Semulegrynkake

Semulegrynkake er fantastisk sammen med pisket krem og frisk frukt.

semule semulegryn semulegrynkake

 

Vel bekomme!