close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


ertekarbonader på tallerken

Ertekarbonader

Etter gammel oppskrift fra Østfold.

Vegetar
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g kokte grønne erter
  • 200 g kokte poteter
  • 2 ss brødrasp
  • 1 ss smeltet smør
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 12 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Mal erter og poteter. Tilsett det øvrige.
  2. Formes til karbonader og stekes i smør eller olje.

Tradisjonelt ble disse karbonadene servert med brunet løk og tomatsaus.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka "Oppskrifter og råd i krisetider", utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.
Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer. Dette førte til oppfinnsomhet og maksimal ressursutnyttelse i matlagingen, og vi finner mange eksempler på at man brukte grønnsaker til å erstatte andre varer - i dette tilfellet kjøtt.