close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Klippfiskbollar

Sprøsteikte fristelser av klippfisk.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk tallerken ferdig kokt og rensa klippfisk (ca 500 gram)
  • 80 g margarin
  • 2 dl mjølk
  • 14 ts muskat
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts salt (etter smak)
  • 1 stk eggekvite (til griljering)
  • 1 dl støytt brød (til griljering)

Fremgangsmåte

Lag ein fast saus av margarin og mjøl, og spe med mjølk. Ha i eggeplomme og muskat. Gni fisken sund, og bland alt saman. Lag runde bollar, og vend dei i eggekvita og støytt brød.

Kok klippfiskbollane i smultgryte (fritér).

Dette er ein god varmrett som høver fint attåt kveldsmaten!


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Klippfisk er og har vært en viktig råvare flere steder langs norskekysten, særlig fra Møre og Romsdal og nordover. Torsk blir foredla til klippfisk ved at torsken blir "flekt", det vil si delt på langs ved buken og bretta ut. Deretter blir torsken vaska, salta og tørka. Tidligere blei klippfisk tørka utendørs, gjerne på steinheller, svaberg og klipper - derav navnet klippfisk. Klippfisk har mange bruksområder - servert kokt med tilbehør som pteter, ertestuing og flesk, som bacalao i tomatsaus og som grateng med hvit saus.

Denne oppskrifta er henta frå boka "Den gode smaken", gjeve ut av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag.